Duszone kotlety z karkówki

Reklama

Opis przygotowania

Karkówkę pokroić na kotlety (powinno być ok. 6 szt.) Lekko rozbić. Posypać vegetą i pieprzem ( kto lubi może użyć przyprawy do mięs). Odstawić na 30 min. Każdy kotlet otoczyć w mące. Smalec rozgrzać i obsmażyć mięso, tak aby uzyskało złotą skorupkę. Mięso przełożyć do garnka a na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w talarki cebulę i 2-3 ząbki czosnku. Dodać do mięsa włożyć przyprawy. Podlać ok. 1 szkl. wody . dusić na małym ogniu do miękkości.

Składniki

  • 1 kg karkówkismalec
  • mąka
  • vegeta, pieprz mielony i ziarnisty, liść laurowy, ziele ang.
  • cebula
  • czosnek

Podobne przepisy do Duszone kotlety z karkówki