2-3 piersi z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki,obtoczyć przyprawami do shoarmy,odstawić na 2h do lodówki.
Obrać,umyć i pokroić ziemniaki w plasterki. Mozna je podgotować 5min w osolonej wodzie lub bez gotowania,ułożyć plastry tak by zachodziły na siebie w naczyniu żaroodpornym.Polać je z wierzchu olejem,oprószyć solą,pieprzem,bazylią.Piec w piekarniku w temp.ok.200 st.C przez 30 min.włączając pod koniec grilla w piecu by się przyrumieniły ładnie.
Podsmażyć 3-4 cebule pocięte w półplasterki,lekko posolone i posypane pieprzem.Gdy się zarumieni i zmięknie,dorzucić pokrojone pieczarki i dusić dalej. Na tej samej lub na drugiej patelni smażyć piersi wraz z papryką pocietą na cieniutkie paseczki. Wszystko razem wymieszać.
Podawać pieczone ziemniaki (lub frytki czy ryż) z ułożonym na nich mięsem i z surówką.