Francuska rolada z mięsem mielonym

Reklama

Opis przygotowania

Mięso przesmażamy na niewielkiej ilości oleju,lekko podduszamy,pod koniec dodajemy sos i zestawiamy.Por myjemy tniemy na wąskie,długie paski,paprykę w paseczki.Warzywa układamy na rozwiniętym cieście francuskim,wzdłuż dłuższego brzegu rozkładamy mięso wymieszane z kukurydzą.Zwijamy przy pomocy papieru na którym jest położone ciasto,pieczemy w 220* do zrumienienia się ciasta,informacja na opakowaniu.Cukinię kroimy w plastry(0,5cm),kilka kawałków kroimy w paski i odkładamy,pieczarki w talarki,a por w cienkie plasterki.Plastry cukinii moczymy w rozmąconym jajku z solą i obtaczamy w bułce,następnie smażymy na gorącym oleju.Resztę warzyw tj.pieczarki,por,cukinia dusimy na patelni.Układamy na talerzu połowę panierowanej cukinii,na to duszone warzywa i przykrywamy drugą warstwą cukinii w talarkach,do tego porcja rolady.Podajemy na ogrzanym talerzu,smacznego.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego0,5 kg mięsa wieprzowo -wołowego
  • 3 łyżki kukurydzy z zalewy
  • sól i pieprz czarny
  • 4 łyżki sosu chińskiego
  • 3 liście pora
  • ćwiartka czerwonej papryki
  • 5 pieczarek
  • 5 cm pora jasnej części
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej

Podobne przepisy do Francuska rolada z mięsem mielonym