Gołąbki inaczej

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, cebulę drobno pokroić, dodać do pokrojonych drobno pieczarek i poddusić tak aby nie było nic wody, wszystko zarobić i formować gołąbki, panierować w jajku i w bułce tartej i piec w głębokim oleju (frytkownica). Jeżeli gołąbki są z mięsa surowego to upieczone gotować w rosole 40 min. Na wywarze zrobić sos. Jeżeli gołąbki są z mięsa i ryżu gotowanego to upieczone wkładamy do wcześniej zrobionego sosu na 1/2 godz. Sos jaki kto lubi (pomidorowy, grzybowy)

Składniki

  • 1 kg kapusty (ja robię z kiszonej albo ze świeżej)70 dkg mięsa mielonego surowego (może być gotowane)
  • 1/2 szkl. ryżu surowego (może być gotowany)
  • 1/2 szkl. grysiku surowego
  • 2 cebule
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 jaja
  • sól, pieprz, wegeta

Podobne przepisy do Gołąbki inaczej