Jajecznica po królewsku

Reklama

Opis przygotowania

Na patelnię dać margarynę, rozpuścić ją, wsypać pokrojoną w kostkę cebulę, podpiec na rumiano, paprykę, pomidory i szynkę pokroić w drobną kosteczkę, dać na cebulkę i dusić do miękkości,dodać przecier pomidorowy, pieprz i Vegetę, dodać roztrzepane jajka i trzy łyżki startego żółtego sera, podsmażyć, doprawić do smaku, nałożyć na talerzyki posypać resztą żółtego sera, podawać z pieczywem.

Składniki

  • 10 dag margaryny, 2 cebule,
  • 2 papryki czerwone,
  • 2 pomidory,
  • 20 dag szynki drobiowej,
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego,
  • 20 dag sera żółtego,
  • 6 jajek,
  • pieprz,
  • Vegeta,

Podobne przepisy do Jajecznica po królewsku