Jajeczny kwiatek z sosem chrzanowym

Reklama

Opis przygotowania

Jajka pokroić na ósemki i ułożyć na talerzyku w kształcie kwiatka. Pomidor pokroić na cząstki. Jabłko obrać i zetrzeć na drobnej tarce. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę, chrzan i jabłko, wymieszać. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Na środku jajecznego kwiatka ułożyć sos chrzanowy. Między jajko powkładać pomidora. Posypać całość świerzo mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

Składniki

  • 2 jajka ugotowane na twardo1 mały pomidor
  • 1 łyżka śmietany 18 % Piątnica
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu żurawinowego
  • pieprz świeżo mielony
  • 1/4 jabłka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypiorek do posypania

Podobne przepisy do Jajeczny kwiatek z sosem chrzanowym