Jajka wielkanocne z czerwonym farszem

Reklama

Opis przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, następnie przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy twaróg wiejski, śmietanę oraz keczup. Całość dokładnie mieszamy, solimy oraz pieprzymy do smaku. Farszem napełniamy wgłębienia w żółtkach. Jajka układamy na liściach sałaty, dekorujemy keczupem oraz plasterkami pomidorów.

Składniki

  • -jajka 2 szt-twaróg wiejski Piątnica 4 łyżki
  • -śmietana Piątnica 2 łyżki
  • -keczup łagodny 3 łyżki
  • -sól
  • -pieprz
  • -sałata oraz pomidory do dekoracji

Podobne przepisy do Jajka wielkanocne z czerwonym farszem