Kieszonki 2 z kurzych piersi

Reklama

Opis przygotowania

Piersi umyć i naciąć od cieńszej strony głębokie kieszonki. Natrzeć vegetą, pieprzem i czosnkiem i zostawić na 10−15 min. W tym czasie usmażyć starte na jarzynowej tarce pieczarki.Przyprawić je solą i pieprzem. Do kiesonek wkładać po kolei ser (tak by wyścielił całe mięso), szynkę tak samo, w środek pieczarki. Można spiąć wykałaczką. Panierować w bułce, jajku i znowu w bułce.Smażyć z obu stron na złoty kolor na oleju z dodatkiem łyżki masła naturalnego ( bez dodatków). SMACZNEGO!

Składniki

  • 4 pojedyncze kurze piersi30 dag pieczarek
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plasterki szynki
  • masło i olej do smażeniajajko i bułka tarta do panierowania
  • przyprawy: vegeta, sól. pieprz mielony, czosnek granulowany
  • jajko i bułka tarta do panierowania

Podobne przepisy do Kieszonki 2 z kurzych piersi