Krabowo – krewetkowy przysmak czosnkowy

Reklama

Opis przygotowania

Krewetki w obu przypadkach należy rozmrozić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać ale nie za mocno olej lub oliwę, dodać po chwili czosnek i delikatnie przesmażyć nie rumienić bo będzie gorzki. Następnie dodać krewetki i smażyć dosłownie 5 minut ponieważ używamy już gotowanych wystarczy ze się dobrze podgrzeją, następnie dodać posiekany koperek lub pietruszkę. Podawać najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem. Smacznego.

Składniki

  • 1 opakowanie krewetek królewskich (już przygotowanych do jedzenia) lub tak jak w moim przypadku nowy wynalazek pod nazwą LARGE PRAWNS, jest to połączenie kilku smaków, między innymi kraba, krewetek i ryby ale bardzo delikatne. Wyglądem przypominające duuuuże krewetki4-5 ząbków czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
  • 2 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki

Podobne przepisy do Krabowo – krewetkowy przysmak czosnkowy