kuskus z paprykowo-ziołowym dipem

Reklama

Opis przygotowania

Kuskus lekko solimy, zalewamy wodą (ok 1 cm nad kaszkę) i przykrywamy. W międzyczasie kroimy drobno pomidora, ogórka i paprykę. Po ok. 5 min. kuskus powinno naciągnąć wodę – wtedy możemy je przemieszać widelcem (żeby się nie posklejało zbytnio) i dodać warzywa.

Sos : w odrobinie wody rozpuszczamy dip do sałatek, mieszamy z majonezem i śmietaną. Sos powinien wyjść intensywny w smaku, lekko kwaskowy.
Dodajemy do sałatki.

Smacznego!

Składniki

  • sałatka:
  • 100 g. kaszki kuskus
  • pół czerwonej papryki
  • pół zielonego ogórka
  • 1 lub 2 pomidory
  • sól
  • woda
  • sos:
  • 1 duża łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki wody
  • dip do sałatek (np. ziołowo-paprykowy)

Podobne przepisy do kuskus z paprykowo-ziołowym dipem