Biszkopt:
Ubić białka na sztywno i nadal ubijając dodawać cukier i po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę z proszkiem i olej i delikatnie wymieszać. Upiec na złoty kolor.
Kruche ciasto:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części i upiec osobno dwa placki.
Krem:
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i wlać na nie mieszankę mączną. Ciągle mieszając ugotować budyń. Gdy ostygnie utrzeć go z margaryną i podzielić na 4 części.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać, zetrzeć na grubym tarle i uprażyć z cukrem. Podzielić na dwie części, do jednej wsypać galaretkę czerwoną a do drugiej zieloną i dokładnie wymieszać.
Sposób przełożenia:
Placek kruchy>>krem>>jabłka zielone>>krem>>biszkopt>>krem>>jabłka zielone>>krem>>placek kruchy>>polewa.