Magdalenki

Reklama

Opis przygotowania

Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka i cukier ubić na krem. Mąke przesiac, połączyć z proszkiem. delikatnie wmieszać do kremu. dodać do masy. Wlac wystudzone masło, na końcu dodać skórkę otartą z cytryny i sok. Nakładać do foremek do polowy wysokości. U mnie foremki duze, (wyszło mi 12 sztuk) wiec pieklam ok 15 minut, na małe foremki wystarczy 7 minut w 200st. Wyjac wystudzone. Połowe posmarowalam lukrem cytrynoweym, druga połowe rozpuszczona czekoladą. Pyszne i szybkei ciasteczka. Bedzie powtórka ale trochę inna.

Składniki

  • 3 jajka100 g cukru
  • 150g mąki
  • 100g masła
  • skórkę otartą z cytryny
  • łyżka soku z cytryny
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej Wedel
  • lukier cytrynowy

Podobne przepisy do Magdalenki