Makaron z paluszkami krabowymi

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotowac w osolonej wodzie i uwazac by nie rozgotowac. Paluszki pokroic w drobne paski, jajka obrac i pokroic w kosteczke, kukurydze odsaczyc z zalewy, koper drobno posiekac. Skladniki wrzucic do duzej salaterki, dodac jogurt i majonez (mozna dodac wiecej w razie potrzeby), posypac sola, delikatnie papryka i pieprzem. Dobrze wymieszac, spróbowac i doprawic do smaku, schlodzic i przechowywac w lodówce.

Składniki

  • opakowanie paluszków krabowych (250g), ok 250-300 g makaronu swiderki,
  • puszka kukurydzy,
  • spory peczek kopru,
  • 6 jaj ugotowanych na twardo,
  • ok 4 lyzek majonezu,
  • ok 5 lyzek jogurtu naturalnego-dobrej jakosci, sól, papryka i pieprz ziolowy do smaku.

Podobne przepisy do Makaron z paluszkami krabowymi