Marmurkowe pisanki Wielkanocne

Reklama

Opis przygotowania

Galaretki rozpuszczamy każdą w niecałej szklance gotującej wody. Po wystudzeniu mieszamy z serkiem wiejskim ( do jednej galaretki 1 serek). Wlewamy do wydmuszek. W wydmuszkach robimy takie otwory, żeby można było swobodnie wlać przez lejek. Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnie łupimy i podajemy w całości lub można pokroić na połówki i udekorować kolorowymi posypkami, koralikami – to już zależy od naszej fantazji. Piękna i jadalna dekoracja na świąteczny stół.

Składniki

  • Serek wiejski PiątnicaGalaretka czerwona (wiśniowa lub truskawkowa)
  • Galaretka zielona (agrestowa lub kiwi)
  • Świeże wydmuszki z jajek 6-8 szt

Podobne przepisy do Marmurkowe pisanki Wielkanocne