Z 15 dkg boczku wędzonego odkroić tłuściejszy
kawałek,resztę włożyć do garnka dodać ziele
angielskie,liśc laurowy dodać wodę gotować.
Obrać włoszczyznę,fasolkę szparagową jedną dwie marchewki i fasolkę szparagową pokroić drobno .Dodać do gotującego się boczku.Odcedzić zalewę od fasolki konserwowej,przepłukać dodać do garnka.kiełbasę pokroić na plasterki podsmażyć na
patelni z dodatkiem pokrojonej w drobną kostkę cebuli na tłuszczu wytopionym z odkrojonej
częśći boczku,dodać do garnka.Można dodać kilka
pokrojonych w kostkę ziemniaków.Doprawić solą
i pieprzem.
Przepis tworzony niejako na "biegu".Wykorzystałem składniki pozostałe po sporządzeniu poprzednich potraw min.Leczo,sałatka wielowarzywna,dokupiłem
włoszczyznę i dołożyłem "dyżurną"puszkę fasoli
białej konserwowej.