Nadziewane kotleciki

Reklama

Opis przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa mielonego. Skroić drobno cebulę doprawić do smaku. Marchew i paprykę pokroić w słupki odpowiednio do ilości kotletów (mi wyszło 7 kotlecików). Pieczarki umyć pokroić w plasterki i odparować na patelni, posolić. Podsmażyć na łyżce masła i przestudzić. Dodać pietruszkę i wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i rozpłaszczać kulki mięsne. Na placuszki nakładać przestudzone pieczarki, marchew, paprykę i słupki boczku. Zawinąć brzegi i formować kotleciki. Panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju ok 10 minut na wolnym ogniu. Do środka kotletów można także dodać paski ogórków konserwowych.

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego10 pieczarek
  • papryka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • ugotowana marchew
  • zwykła bułka
  • szklanka mleka
  • jajko
  • kilka słupków gotowanego boczku
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do mięs Knorr
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Nadziewane kotleciki