Do naczynia wbic jajka,ubic na puszysta mase,stopniowo dodajemy make i ubijamy blenderem,nastepnie dodac mleko stopniowo i ubijac az uzyskamy mase lejaca.Odstawic na 15 min.
Przygotowac sos:do naczynia wysokiego wkladamy banana i dodajemy cukier waniliowy -ubijamy na puszysta mase,dodajemy jogurt,serek,cukier,ubijamy na jednolita puszysta mase.
Do garnuszka dodac lyzke masla i pokrojona brzoskwinie,cukier,skropic cytryna i podsmazyc.Schlodzic i wymieszac z sosem.
Patelnie wysmarowac slonina i dobrze rozgrzac,wlewamy nie duza ilosc masy nalesnikowej,rozprowadzamy rowno po calej patelni i smazymy nalesniki,do wykoñczenia-masy nalesnikowej.Mnie wyszlo 7-em nalesnikow sredniej wielkosci-cienkich.
Na kazdy nalesnik nakladamy nadzienie,skladamy na 4-ry razy i polewamy mala iloscia.Podawac schlodzone.