Naleśnikowa zapiekanka

Reklama

Opis przygotowania

Drobno pokrój kapustę oraz pora. Wędlinę pokrój w kostkę dobrze podsmaż. Por i kapustę zalej bulionem i podduś ok. 5 min. a następnie wymieszaj z wędliną. Wyczyść pieczarki, podsmaż je dobrze kilka minut, a następnie dodaj do kapusty. Dopraw solą i pieprzem. Na każdym naleśniku ułóż porcję farszu. Zawiń, ułóż w formie do zapiekania. Na naleśniki daj po plasterku sera żółtego. piecz kilka minut tak aby ser na naleśnikach się przetopił.

Składniki

  • 8 naleśników30 dag. pieczarek
  • 40 dag. mortadeli
  • 1 por
  • 30 dag. białej kapusty
  • 15 dag twardego żółtego sera
  • 1/4 l. bulionu
  • sól
  • pieprz
  • olej

Podobne przepisy do Naleśnikowa zapiekanka