pasta jajeczna z łososiem wędzonym

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo, rozdrobnić widelcem. Dodać "porwanego" w kawałki łososia. Posiekać bardzo drobno cebulę w kostkę, dodać do składników. Połączyć składniki z majonezem i przyprawami. Nałożyć warstwę według uznania na pieczywo. Najlepiej smakuje z chlebem razowym. Przystroić ogórkami, które oprócz ładnego wyglądu dodają potrawie świeżego smaku. Zamiast cebuli można użyć także szczypiorku. Czosnku dodawać według uznania.

Smacznego!

Składniki

  • *3 jajka na twardo*30g łososia wędzonego
  • *2 łyżki majonezu
  • *pół średniej cebuli
  • *ząbek czosnku
  • *sól
  • *pieprz
  • *ogórek zielony świeży do dekoracji

Podobne przepisy do pasta jajeczna z łososiem wędzonym