Pasta jajeczno-pieczarkowa

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, rozgnieść dobrze widelcem.Pieczarki umyte i osuszone pokroić w drobniutką kosteczkę, podobnie cebulę i dusić na maśle.Oprószyć grubo mielonym pieprzem, nie solić.
Ostudzić, dodać do jajek.Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.Połowę dodać do pasty, oprószyć Vegetą, dodać majonez i wymieszać.Jeśli ktoś lubi bardziej słone-dosolić.Nałożyć na kromki chleba, krakersów czy pieczywa chrupkiego, udekorować dowolnie np. sałatą i pomidorem.Posypać pozostałym koperkiem.

Składniki

  • 3 jajka20 dag pieczarek
  • 1/2 łyżeczki Vegety
  • 1/2 pęczka koperku
  • 3 łyżki majonezu gęstego (np. Dekoracyjnego Winiary)
  • pieprz czarny grubo mielony
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła do smażenia

Podobne przepisy do Pasta jajeczno-pieczarkowa