Pita z gyrosem i warzywami

Reklama

Opis przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, wsypać przyprawę gyros, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Papryki, pomidorki opłukać. Papryki i ogórki kiszone pokroić w cienkie paseczki, pomidorki przekroić na połówki.
Ser ricotta zmiksować z majonezem,wsypać natkę i doprawić.
Mięso usmażyć na małej ilości oleju.
Placki pita przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do gorących placków nakładać na zmianę mięso i warzywa, pomiędzy warstwy nakładać sos. Jeść gorące. Nawet dzieci chętnie zjedzą taki posiłek.

Składniki

  • 5 placków pszennych pita40 dag chudego mięsa z indyka pokrojonego w kostkę
  • 1/2 opakowania przyprawy kebab-gyros
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 10 dag sera ricotta
  • 1 łyżka majonezu
  • garść natki pietruszki
  • pieprz i ew.sól

Podobne przepisy do Pita z gyrosem i warzywami