Pomarańczowa pianka

Reklama

Opis przygotowania

W gorącej, przegotowanej wodzie rozrobić galaretkę i przestudzić.
Wlać do miksera z końcówką do ubijania piany i ustawić na średnie obroty.
Ubijać i w trakcie ubijania dodawać po łyżce jogurtu.
Miksować około 3-4 minuty.
Masę przelać do pucharków ( mi wyszło 4 ), koktajl owocowy odsączyć z soku i po równo powkładać do pucharków.
Pucharki z pianką wstawić do lodówki na 30-40 minut.
Udekorować perełkami i startą czekoladą.

Składniki

  • 1 galaretka pomarańczowa12 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 puszka koktajlu owocowego
  • 1 szklanka gorącej wody
  • wiórki czekoladowe
  • perełki cukrowe

Podobne przepisy do Pomarańczowa pianka