Racuszki serowe z mango

Reklama

Opis przygotowania

Owoc mango umyć, obrać ze skórki,pestkę wyrzucić. 3/4 owocu pokroić w kostkę. Wymieszać z serkiem. Mąkę roztrzepać z wodą, jajkiem, solą i cukrami waniliowym i zwykłym. Wsypać sodę, wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcje racuszków. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Na każdym racuszku wylać łyżeczkę jogurtu naturalnego i ozdobić plastrami truskawki i 1/4 mango. Posypać posiekanymi orzeszkami pistacji.

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej (250 ml)20 dag serka z wiadereczka mielonego (sernikowo-kanapkowego)
  • 1 owoc mango
  • 1 jajko
  • 16 g cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki wody
  • szczypta soli
  • 1 czubata łyżka cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • olej do smażenia
  • 3 truskawki do dekoracji
  • kilka orzechów pistacji do dekoracji
  • 10 łyżek jogurtu naturalnego bez cukru

Podobne przepisy do Racuszki serowe z mango