Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Podzielić je na 4 porcje i dokładnie ale delikatnie rozbić tłuczkiem najlepiej przez kawałek folii spożywczej, wtedy mięso nie będzie porozrywane. Fetę pokroić w niewielką kosteczkę. Rozmrożony szpinak podsmażyć na odrobinie oliwy lub oleju dodać do szpinaku oczyszczony z łupinek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojony ser feta i doprawić delikatnie do smaku solą i pieprzem, chwilkę podsmażyć. Piersi z kurczaka lekko posolić nie za dużo ponieważ farsz jest solony. Na rozbite piersi z kurczaka nakładać farsz i dokładnie zwinąć roladki spiąć je wykałaczkami lub związać biała bawełniana nicią. Zwinięte roladki przełożyć na patelnie z rozgrzanym olejem i smażyć je na wolnym ogniu do zrumienienia. Jeśli zostanie odrobina farszu lub po prostu zrobić go więcej, można z niego zrobić doskonały sos do roladek. Podsmażając na patelni, na której smażyły się roladki farsz z 2 – 3 łyżkami śmietany, ewentualnie doprawić do smaku. Smacznego.