Różane galaretki

Reklama

Opis przygotowania

Śmietanę można przygotować dużo wcześniej. Może być także serek waniliowy do którego dodajemy żelatynę.
Wszystkie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody i studzimy
Galaretka różana jest zrobiona z syropu różanego i żelatyny, dodajemy barwnik czerwony.
Nalewamy galaretki w skórki z owoców, wstawiamy do lodówki. Oczywiście w między czasie nakładamy owoce i śmietanę mocno ściętą, pokrojoną w kostkę. Zalewamy warstwami, wtedy wychodzą różnokolorowe.

Składniki

  • Galaretka agrestowaGalaretka pomarańczowa
  • Żelatyna 2 łyżeczki
  • Sok z róży ¼ szkl
  • Skórki po pomarańczach i mandarynkach w które nalewamy galaretki
  • Owoce dowolne
  • śmietana 30%

Podobne przepisy do Różane galaretki