ROZKOSZ PODNIEBIENIA

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto 1: Zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części, włożyć na noc do lodówki, następnie rozwałkować i dać na dwie foremki.

Ciasto 2: wszystko razem zagotować, gdy będzie gęstnieć wyłożyć na pierwszą część ciasta kruchego piec w piekarniku 25 minut w 180′.

Ciasto 3: Drugie ciasto kruche posmarować dżemem, białka ubić na pianę, dodać cukier, ubijać, dodać wiórka, wyłożyć pianę na dżem, i piec 25 minut w 180”.

Ciasto 4: z podanych składników przygotować ucierane ciasto, wlać do wysmarowanej foremki.

Przygotować ciasto 5: Wszystkie składniki zagotować w garnku, kiedy karmel jest ugotowany wylać go na ciasto 4. Piec 15 minut w 180′.

Masa 1: Wszystkie składniki rozpuścić w garnku cały czas mieszając, ale nie gotować, gdy masa wystygnie ucierać mikserem od 10 do 15 minut. Masa2: ugotować budyń na mleku z cukrem i ostudzić, masło utrzeć dodawać po łyżce budyniu, ucierać, na koniec dodać wiórka kokosowe

Składanie ciasta: placek z sezamem+masa z chałwy+placek z orzechami+masa z wiórkami+ placek z dżemem i bezą kokosową. Smacznego

Składniki

  • ciasto kruche 1: 3 szklanki mąki,
  • 3 żółtka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 margaryna,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 1/4 szkl cukru pudru,
  • 4 łyżki śmietany Piątnica,
  • ciasto z sezamem 2:
  • 15 dag ziarna sezamu,
  • 2 łyżki miodu,
  • 10 dag margaryny,
  • 1/4 szkl. cukru,
  • ciasto 3:
  • słoik dżemu wiśniowego,
  • 1/4 szklanki cukru,
  • 6 białek,
  • 5 dag wiórek kokosowych,
  • ciasto 4:
  • 15 dag mąki,
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 5 dag margaryny,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki śmietany Piątnicy,
  • 2 łyżki miodu,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • ciasto 5:
  • 20 dag krojonych orzechów włoskich,
  • 10. dag margaryny,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 3 łyżki miodu,
  • MASA 1:
  • 15 dag chałwy waniliowej,
  • 3/4 kostki margaryny,
  • 1/4. szklanki cukru,
  • MASA 2:
  • 1 budyń kokosowy,
  • 0,5 l mleka,
  • 1 kostka masła,
  • 10 dag wiórek kokosowych,
  • 0,5 szklanki cukru

Podobne przepisy do ROZKOSZ PODNIEBIENIA