Ciasto 1: Zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części, włożyć na noc do lodówki, następnie rozwałkować i dać na dwie foremki.
Ciasto 2: wszystko razem zagotować, gdy będzie gęstnieć wyłożyć na pierwszą część ciasta kruchego piec w piekarniku 25 minut w 180′.
Ciasto 3: Drugie ciasto kruche posmarować dżemem, białka ubić na pianę, dodać cukier, ubijać, dodać wiórka, wyłożyć pianę na dżem, i piec 25 minut w 180”.
Ciasto 4: z podanych składników przygotować ucierane ciasto, wlać do wysmarowanej foremki.
Przygotować ciasto 5: Wszystkie składniki zagotować w garnku, kiedy karmel jest ugotowany wylać go na ciasto 4. Piec 15 minut w 180′.
Masa 1: Wszystkie składniki rozpuścić w garnku cały czas mieszając, ale nie gotować, gdy masa wystygnie ucierać mikserem od 10 do 15 minut. Masa2: ugotować budyń na mleku z cukrem i ostudzić, masło utrzeć dodawać po łyżce budyniu, ucierać, na koniec dodać wiórka kokosowe
Składanie ciasta: placek z sezamem+masa z chałwy+placek z orzechami+masa z wiórkami+ placek z dżemem i bezą kokosową. Smacznego