Sałatka poświąteczna

Reklama

Opis przygotowania

Papryki, schab, jajka (obrane ze skorupek) i ogórki kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do miseczki. Dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i czosnkiem. Doprawiamy całość solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu chili, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy grubo posiekaną natkę i odstawiamy sałatkę w chłodne miejsce na przynajmniej 30 min. aby się "przegryzła". Podajemy jako samodzielną przekąskę na kolację lub lunch.

Składniki

  • 4 grube plastry pieczonego schabu (takie ok. 2cm grubości)1/2 strąka papryki czerwonej
  • 1/2 strąka papryki żółtej
  • 2 jajka na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1-2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę)
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sos chili
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • do smaku: sól, pieprz mielony biały

Podobne przepisy do Sałatka poświąteczna