Salatka z ciecierzycy i kukurydzy.

Reklama

Opis przygotowania

Ciecierzyce wkladamy do miski i zalewamy zimna woda-zostawiamy na noc.Nastepnego dnia odcedzic z wody przelozyc do garnka,zalac woda i dodac 1/2 kostki rosolowej.Gotujemy do miekkosci.Jajka gotujemy na twardo.Ciecierzyce po ugotowaniu odcedzic wystudzic.Do miski wkladamy ciecierzyce wystudzona,dodajemy jajko pokrojone w kawalki,pomidory umyc i pokroic w kawalki,tuñczyka odcedzic z sosu i rozdrobic widelcem-dodajemy do calosci.Kukurydze odcedzic i dodac,calosc wymieszac i doprawic do smaku dodajac oliwe z oliwek,sol i pieprz.

Składniki

  • 1/2 szklanki ciecierzycy(lub ok.szklanki juz ugotowanej ze sloika)2 jajka na twardo
  • 2 pomidory
  • 1 puszka mala tuñczyk w sosie wlasnym
  • 4 lyzki kukurydzy z puszki
  • sol,pieprz
  • 1/2 kostko rosolowej
  • oliwa z oliwek

Podobne przepisy do Salatka z ciecierzycy i kukurydzy.