Sałatka z kaszą

Reklama

Opis przygotowania

Kaszę gotować ok. 15 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić.Szynkę, ogórki kiszone i podgrzybki pokroić w grubą kostkę.Mieszankę meksykańską osączyć z zalewy.Wszystkie składniki wymieszać, opieprzyć (solić wg. mnie już nie trzeba). Dodać oliwę i część posiekanego koperku, wszystko dobrze połączyć.Ozdobić pozostałym koperkiem.Schłodzić, nawet całą noc.Sałatka jest pyszna ,sycąca i zdrowa.Polecam!

Składniki

  • 2 torebki po 10 dag kaszy jęczmiennej 25 dag drobiowej szynki konserwowej
  • 1 słoiczek marynowanych podgrzybków
  • 6-7 małych ogórków kiszonych
  • 1 słoik mieszanki meksykańskiej-ok.25 dag po odcieku (marchew,fasola czerwona, groszek, kukurydza)
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 5 łyżek oliwy
  • 1/2 pęczka koperku

Podobne przepisy do Sałatka z kaszą