Schab z pieczarkami

Reklama

Opis przygotowania

Kotlety schabowe umyć,rozbić tłuczkiem i posypać solą oraz pieprzem.
Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę ,posypać solą i pieprzem (jeśli ktoś lubi może dodać odrobinę jarzynki) ,dodać śmietanę i razem podsmażyć .
Podsmażone pieczarki rozłożyć na kotletach i zwinąć jak roladki .
Zwinięte roladki zanurzyć w cieście i na koniec w bułce tartej ,smażyć w dość głębokim tłuszczu .

Ciasto:
Jajka,mąkę,szczyptę soli wymieszać z wodą gazowaną tak aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany .

Składniki

  • 5 kotletów schabowych25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki śmietany 30 %,
  • sól,pieprz
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mąki
  • woda gazowana
  • bułka tarta
  • 1 łyżka zielonej pietruszki
  • olej

Podobne przepisy do Schab z pieczarkami