Semifreddo jagodowo – truskawkowe

Reklama

Opis przygotowania

– Owoce myjemy, z truskawek dodatkowo usuwamy szypułki, osuszamy. Owoce miksujemy w blenderze na gładką masę. Przekładamy do miski.
– Śmietanę kremówkę wlewamy do drugiej miski, ubijamy, a pod koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy.
– Ubitą kremówkę dodajemy do miski z masą owocową, delikatnie mieszamy.
– Tak przygotowaną masę wlewamy do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do zamrażarki na minimum 5 godzin. Dekorujemy kawałeczkami soczystego arbuza.

Składniki

  • 100 g truskawek100 g jagód
  • 10 łyżeczek cukru pudru
  • 250 ml śmietany kremówki

Podobne przepisy do Semifreddo jagodowo – truskawkowe