Semifreddo truskawkowe z musem

Reklama

Opis przygotowania

Owoce zmiksować, kremówke ubic z cukrem pudrem. Do kremówki dodać mascarpone i troche wymieszac. Niezbyt dokladnie (dzieki temu otrzymalam po przekrojeniu widoczne białe plamy zamrozonego mascarpone). Mus delikatnie połaczyc ze smietana. Dodac pokrojne truskawki. Forme (u mnie mala keksówka) wyłozyc folia spozywcza, wstawic na 5 minut do zamrazalnika. Wyjać, wlac mase, zakryc wystajacą folią i wstawic do zamrazalnika na 6h.
przed podaniem wyajc neich sie 10 minut lleko oceipli. Bedzie lepiej sie kroic. Truskawki zmiksowac z cukrem na mus. polac kawałki deseru. Pychota. Jak zamrozony koktajl truskawkowy.

Składniki

  • 250g truskawek250ml kremówki
  • 35 gr cukru pudru
  • 125 g serka mascarpone (1/2 opakowania)
  • truskawki kilka sztuk drobno pokrojone
  • mus ze zmiksowanych truskawek z łyżką cukru

Podobne przepisy do Semifreddo truskawkowe z musem