Skrzydełka a’la barbecue

Reklama

Opis przygotowania

Ze skrzydełek odcinam końcówki te najcieńsze. W misce łącze wszystkie składniki marynaty, wrzucam osolone skrzydełka i mieszam, by były całe pokryły się marynatą. Szczelnie owijam miskę folią spożywczą i odstawiasz na noc do lodówki. Następnego dnia lądują na grillu lub w piekarniku.

Składniki

  • 3 łyżki pikantnego ketchupu3 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina
  • 1 czubata łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka pasty harissa
  • 1 łyżka pikantnej przyprawy do skrzydełek Kentucky (ewentualnie grilla)
  • 2 ząbki czosnku posiekane
  • mielony pieprz
  • sól
  • 1kg skrzydełek kurczaka

Podobne przepisy do Skrzydełka a’la barbecue