Sok pomidorowy na zimę bez konserwantów.

Reklama

Opis przygotowania

Umyte i osuszone pomidory pokroić nierdzewnym
nożem na ćwiartki.Włożyć do pomocnika kuchennego
Robo Chef i zmiksować.Powstaje sok tak dokładnie
zmiksowany,że nie ma nawet śladu po skórce,są
jedynie pestki.Jak ktoś chce może przetrzeć przez
sito.Mnie to nie przeszkadza.Sok posolić do smaku
przelać do nierdzewnego garnka gotować mieszając
od czasu do czasu.Zagotowany sok wlewać do słoików
typu "Twist" do poziomu 2 mm od brzega słoika.
Słoiki zakręcić ustawić do góry dnem do ostygnięcia.Można pić lub używać do potraw.
Przepis sprawdzony tym sposobem robię sok
pomidorowy od kilku lat.

Składniki

  • 2 kg zdrowych dojrzałych pomidorówsól

Podobne przepisy do Sok pomidorowy na zimę bez konserwantów.