Solona włoszczyzna

Reklama

Opis przygotowania

Marchew, seler korzeniowy i korzeń pietruszki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki i liście selera umyć, dokładnie osączyć i drobno posiekać.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę lub piórka. Pora oczyścić, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki. Z kapusty usunąć wierzchnie liście, usunąć głąb i poszatkować.
Przygotowane warzywa włożyć do dużej miski, nasolić i odstawić na noc. Następnego dnia wymieszać i nałożyć do słoików. NIE PASTERYZOWAĆ.

POTRAW DO KTÓRYCH DODAJEMY WARZYWA NIE SOLIMY

Składniki

  • 1,5 kg marchwi70 dkg selera korzeniowego
  • 70 dkg korzenia pietruszki
  • 20 dkg natki pietruszki
  • 20 dkg liści selera
  • 25 dkg cebuli
  • 30 dkg pora
  • 30 dkg kapusty włoskiej
  • 70 dkg soli

Podobne przepisy do Solona włoszczyzna