Sorbetowa pokusa

Reklama

Opis przygotowania

Miksujemy owoce, w osobnej misce ubijamy białko z cukrem, gdy piana się ubije dodajemy do niej zmiksowane owoce, wino i mieszamy do czasu uzyskania jednolitej masy (w przypadku sorbetu z brzoskwiniami sok z cytryny dodajemy razem z winem). Przekładamy sorbety do plastikowych pojemników i dajemy do zamrażarki na ok 4 godziny. Gdy sorbet będzie już zamarznięty przygotowujemy lodowy deser wg własnych upodobań.

Składniki

  • Sorbet kiwi:3 kiwi
  • 1 białko
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki cukru
  • Sorbet brzoskwiniowy:
  • 5 dojrzałych brzoskwiń obranych z łupek i wyciągniętych pestek
  • 1 białko
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki cukru
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • bita śmietana
  • owoce do ozdoby
  • polewa czekoladowa

Podobne przepisy do Sorbetowa pokusa