Spaghetti szpinakowe z warzywami

Reklama

Opis przygotowania

Cebule smażymy na oliwie z oliwek-szklimy. Dodajemy papryki pokrojone w kawałki, podsmażyć. Dodać marchewkę obrana i pokrojona, pomidory w kawałkach i na koniec pieczarki pokrojone.
Czosnek obieramy i przecisnąć przez praskę dodać do całości i wymieszać.
Zalać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusimy. Aż warzywa będą ala dent.
Do garnka wlać wodę posolić, jak będzie wrzeć wkładamy makaron i dodajemy trochę oliwy z oliwek-ok 1 łyżeczki.
Jak będzie makaron ala dent odcedzić. Wykładamy na talerz i polewamy sosem warzywnym.
Można posypać bazylia i serem parmezan startym na tarce.

Składniki

  • 300g spaghetti szpinakowego2 pomidory-średnie
  • 1 marchewka
  • papryka czerwona i zielona-średnie
  • 1 cebula średnia
  • 2 ząbki czosnku
  • pieczarki około 6-średnie
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz mielony
  • ew.bazylia ,ser parmezan

Podobne przepisy do Spaghetti szpinakowe z warzywami