Surówka z kiszonej kapusty i ogórków

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę odcisnąć z soku, pokroić. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Cebulę pokroić w kosteczkę. Ogórki kiszone w cienkie pół plasterki. Kapustę oprószyć cukrem i pieprzem ziołowym. Wlać oliwę z oliwek i ew. osolić.
Odstawić do lodówki na ok. 10 minut i ponownie wymieszać. Smacznego.

Składniki

  • 0,5 kg kiszonej kapusty2 średnie ogórki kiszone
  • 1 duża marchew
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • ew.sól
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • kilka łyżek oliwy z oliwek

Podobne przepisy do Surówka z kiszonej kapusty i ogórków