Składniki mas do nadzienia wymieszac kazdą w osobnym naczyniu. Chleb układac 3 kromki dlugosci na 2 szerokosci na tacy wyłożonej folią aluminiową. Kazda warstwe smarujemy masą solidnie, nie oszczędzajac zeby tort nie wyszedł za suchy. Pamietajmy ze chleb bedzie czerpał wilgoc z masy. Przykrywamy nowa warstwą chleba (kromki ukladac jak "cegly " nie bezposrednio jedną kromkę na drugiej). Posmarowa drugim nadzieniem przykryc chlebem, dac warstwe trzecia, znowu chleb. Wierzch wysmarowac cieniutko majonezem, boki również. Przykryc wszystko folia i odstawic na noc. Przed podaniem udekorowac wg wałsnego pomysłu (mozna uzyc warzyw i owoców, pełna dowolnosć).
Ja udekorowłam jajkami na twardo, czastkami pomidora, ogórkami konserwowymi, papryka, szynką konserwową, natka pieruszki swieza i suszona, pomidorkiem koktajlowym. Boki obsypałam suszona pietruszką.
Była to moja druga proba tortu kanapkowego w pełni udana. Przepis na ktorym sie wzorowałam to:
www.swiat-kuchni.yoyo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=40