Tarta z ziemniakami i fasola szparagową

Reklama

Opis przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Fasolkę kroimy na małe kawałki i gotujemy we wrzątku ok 5 min.
Jajka ubijamy z mlekiem i startym serem dodajemy przyprawę.
Formę smarujemy masłem.
Układamy ziemniaki w plasterkach na to dodajemy fasolkę.
Całkośc zalewamy masę jajeczną tak żeby pokryła warzywa.
Pieczemy ok 40minut
Podajemy z ketchupem.
Smacznego

Składniki

  • 1/2 pół kg młodych ziemniakówfasolki szparagowej
  • 5jajek
  • 2łyzki startego sera zółtego
  • 2łyzki mleka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawia do ziemniaków
  • Oregano

Podobne przepisy do Tarta z ziemniakami i fasola szparagową