Biszkopty zrobić 3 na dużej prostokątnej blaszce jak w tym przepisie–> http://www.przepysznie.pl/moj_profil/podglad/przepisy/desery/tort_borowkowo_malinowy oczywiście składniki podane dzielimy na 3 (czyli biszkopt z 5 jaj)
Masa:
0,5litra śmietanki ubijamy, dodajemy rozpuszczoną i schłodzoną wcześniej żelatynę (2łyżki wody) i dodajemy pokrojone w kostkę ananasy i brzoskwinie delikatnie mieszamy, odstawiamy do lodówki na ok.20 minut żeby stężało.
Drugie 0,5 litra śmietanki ubić dodać 2 łyżki cukru pudru i również żelatynę rozpuszczoną, również odstawiamy do lodówki.
Przełożenie:
Pierwszy biszkopt należy wysmarować cienką warstwą dżemu, uformować tułów dziewczęcy, całość wysmarować śmietaną z owocami, na to położyć drugi biszkopt formując (odcinać) ciało, posmarować dżemem, nałożyć tylko resztę śmietany z owocami ale tylko na górną część w miejscu gdzie będą piersi, z trzeciego biszkoptu należy wyciąć 2 duże koła i 2 mniejsze na piersi.
2 większe kładziemy na śmietanie, smarujemy dżemem, na to nakładamy śmietanę, mniejsze koła.
Drugą ubitą śmietanę obkładamy całość formując wygląd ciała z zaokrągleniami.
Masa plastyczna:
Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, chwilę prażymy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę. Dodajemy barwniki. Kiedy przestygnie można zaczynać lepienie ozdób.
Masa jest bardzo plastyczna, świetnie się wałkuje, ja wałkowałam pomiędzy papierem do pieczenia, żeby było równiutko i żeby nie było problemu z odlepieniem od wałka, czy blatu. Wystarczyło mi na pokrycie tortu + ozdoby i jeszcze sporo zostało.