Tort z truskawkami

Reklama

Opis przygotowania

Biszkopt:
białka oddzielić od żółtek i ubic z cukrem i cukrem waniliowym, do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. W międzyczasie można dodawac żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiac przez sito. Dodać mąke i delikatnie wmieszac najlepiej drewnianą łyżką. Piec w piekarniku przez 30 minut.

Masa:
Smietankę ubic z cukrem pudrem na sztywno, dodac rozpuszczzoną w polowie szklanki wody i ostudzoną galaretkę.

Biszkopty przekroic i przekładac masą, na którą kładziemy owoce. Pozostałą masą dekorujemy tort, brzeg dekorujemy uprażonymi migdałami ( prażymy na suchej i nagrzanej patelni), wierzch truskawkami i motylkami z ananasa:)

Składniki

  • Biszkopt:6 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • łyzka mąki kartoflanej
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • łyzeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • dwa opakowania śmietany kremówki 30%
  • galaretka truskawkowa
  • łyżka cukru pudru
  • puszka owoców w zalewie
  • Do dekoracji prażone płatki migdałowe.

Podobne przepisy do Tort z truskawkami