Ciasto:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną bezę, dodać cukier i całość jeszcze ubijać kilka minut, następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć z pianą, na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do prostokątnej formy i piec około 25min w temp. do 180st.
Masa truskawkowa:
Truskawki zmiksować, ale tak aby były jeszcze widoczne kawałeczki truskawek. Żelatynę rozpuścić w malutkiej ilości wody, wymieszać z truskawkami. Masę truskawkową połączyć z serkiem i wylać na upieczone i ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki, aby masa nam zastygła.
Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu, tężejącą wylać na zastygniętą masę serową.
Śmietanę kremówkę zagotować z białą czekoladą i wystudzić. Zimną śmietankę ubić na sztywno i całość wyłożyć na zastygnięte ciasto.
Truskawki pokroić w plasterki i posypać nimi wierzch ciasta, dodatkowo można udekorować płatkami czekoladowymi.