Tuńczyk na wieży:)

Reklama

Opis przygotowania

Chleb tostowy obkrajamy ze skórki, rozwałkowujemy na cienko, wykrajamy ząbki, formujemy wieże, spinamy wykałaczkami i zapiekamy w 150 stopniach 5-10 min.
Gotujemy pół szklanki ryżu, tuńczyka odsączamy z oleju, paprykę kroimy w kostkę, oliwki w plasterki, wszystko łączymy razem dodajemy majonez, łyżeczkę sosu chilli, łyżeczkę sosu greckiego, doprawiamy sola i pieprzem.
Gotową sałatką napełniamy przygotowane wcześniej wieże.

Składniki

  • chleb tostowypół szklanki ryżu do ugotowania
  • puszka tuńczyka w oleju
  • ok. 10 oliwek zielonych
  • 2 całe papryki konserwowe grillowane
  • majonez
  • sos słodki chili
  • sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy w torebce (Prymat)
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Tuńczyk na wieży:)