Ucierany z jagodami

Reklama

Opis przygotowania

Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym.
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dosypywać do ucieranej masy. Ciasto rozsmarować na spodzie blachy wyłożonej papierem. Wierzch ciasta posypać jagodami. Piec w temp. 180-200st. Gotowe ciasto przestudzić i obficie posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 25 dag margaryny1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 1 szklanka jagód
  • cukier puder do dekoracji

Podobne przepisy do Ucierany z jagodami