Biszkopty smarujemy powidłami lub dżemem, łączymy ze sobą i układamy na blasze rzędami.
Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy około 5 minut. Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy (ja ubijałam mikserem). Z białek ubijamy pianę i dodajemy na sam koniec.
Gotowym ciastem zalewamy biszkopty i pieczemy około 35 – 40 minut w temp 170 stopni.
Śmietanę ubijamy około 5 minut na najwyższych obrotach. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder a na końcu – żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Z żelatyną należy uważać, aby podczas dodawania – cały czas ubijać, aby nie ścięła się zbyt szybko i nie porobiła grudek.
Tak przygotowany krem wykładamy na ostudzone ciasto a na koniec polewamy polewą.