Margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuszczamy i gotujemy około 2-3 min ma powstać z tego taka czekolada. Po ostudzeniu dodajemy przemiennie żółtka i mąkę wyrabiamy mikserem aż pojawią się pęcherzyki powietrza, pod koniec dodajemy proszek. Następnie delikatnie mieszamy z pianą z białek. Pieczemy 35-40 min w temp 180st.
ostudzone ciasto przecinamy na dwa placki, dolny skrapiamy wiśniówką i wykładamy na wierzch ubitą śmietanę z cukrami i żelatyną, rozpuszczoną w 2 łyżkach wody (zostawiam niewielką ilość śmietany do dekoracji). Górny placek smarujemy polewą i zanim zastygnie dzielimy na porcje, teraz jak puzzle układamy na śmietanie w całość, dekorujemy i zostawiamy do następnego dnia. Pokrojenie wcześniejsze ciasta z polewą zapobiega rozwalaniu się przy krojeniu końcowym.