Wiosenna sałatka śledziowa

Reklama

Opis przygotowania

Śledzia wymoczyć, pokroić w paseczki. Warzywa ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć. Połączyć składniki, dodać kukurydzę i drobno pokrojone jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do sałatki. Wymieszać, udekorować. SMACZNEGO!

Składniki

  • 3 filety śledziowe matjes4 średnie ziemniaki
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 duża cebula
  • 4 jajka
  • 1/2 małej śmietany PIĄTNICA
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz mielony
  • Do dekoracji: sałata, plasterki ogórki, szczypiorek i marynowane grzybki

Podobne przepisy do Wiosenna sałatka śledziowa