Zapiekanka kurczakowo-szpinakowa

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, piersi pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z przyprawą do kurczaka. Szpinak udusić w rondelku z solą, pieprzem i dużą ilością czosnku. Do naczynia żaroodpornego (lekko wysmarowanego olejem) włożyć makaron, na to wyłożyć szpinak. Lekko wymieszać, dodać kurczaka, zalać sosem, posypać serem.Piec w nagrzanym piekarniku (ok 180 st) jakieś 20 min. aż ser ładnie się zrumieni.

Składniki

  • 40 dkg makaronu (obojętnie jakiego ale z "grubszych"40 dkg piersi kurczaka
  • paczka mrożonego szpinaku
  • 20 dkg startego żółtego sera
  • sos beszamelowy lub 4 sery albo śmietanowy (taki z torebki, co tam mamy pod ręką)
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz, czosnek

Podobne przepisy do Zapiekanka kurczakowo-szpinakowa