Zupa Beaty J.

Reklama

Opis przygotowania

Z mięsa mielonego przygotować pulpety dodając 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól i pieprz do smaku. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, następnie na niewielkiej ilości oleju podsmażyć lekko oprószając solą, odparować nadmiar soku. W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi. Do gotującego się wywaru dodać pieczarki, gotować. Do pieczarek dodawać uformowane małe pulpeciki. Wywar z pieczarkami cały czas powinien się gotować w czasie dodawania pulpecików, ale na wolnym ogniu. Po dodaniu pulpetów gotować około 10 min. Zupy gulaszowe rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, dokładnie wymieszać dodać do zupy, zamieszać i gotować 10 min. Po czym wsypać makaron babuni i gotować do miękkości około 10min. Ewentualnie doprawić do smaku papryką, solą i pierzem. Podawać ze świeżym pieczywem.

Składniki

  • 3 litry wody2-3 kostki rosołowe drobiowe
  • 500dag pieczarek
  • 500dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 zupy w torebce gulaszowe Knorr
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki i ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki makaronu babuni drobniutkiego może być zacierka, gwiazdki
  • papryka ostra w proszku
  • ewentualnie sól, pieprz do smaku

Podobne przepisy do Zupa Beaty J.